Veličina penisa

Koliko puta ste seli ispred kompijutera ili televizora, gledajući film za odrasle i poredili svoj penis sa prikazanim u filmu? Da li je veličina važna? Da li je debljina važna? Da li Vam to narušava Vaše samopouzdanje, a možda i remeti Vaš odnos sa partnerom? Od čeg zavisi veličina Vašeg polnog organa i da li je moguće povećati ga, više od onoga što je priroda dala?  Koja je, prosečna, dužina penisa kod nas i u svetu? Neka su od pitanja na koja ćemo pokušati dati odgovor, na osnovu brojnih istraživanja.

 

Da li je veličina važna?

Kada je u pitanju emotivni odnos, naravno da se prvo vodimo osećanjima, poput zaljubljenosti, te u prvi mah ne razmišljamo o veličini penisa. No, šta se desi kada hemija počinje slabiti, a seksualni odnos ne može biti dobar? Na osnovu anketa, sprovedenih u zemlji i svetu, 60% žena je reklo da je veličina ipak važna i da seksualni odnos ne može biti dovoljno dobar, ukoliko veličina istog nije dobra. Što se debljine polnog organa tiče, mišljenja su podeljena, 50% žena je reklo da je debljina bitna, kao i vene koje okružuju penis i time potstiču nadražaje.

Muškarci su bili nešto ubeđeniji, te su se složili, gotovo u 100% slučajeva, da je veličina i debljina podjednako bitna, te da seksualni odnos ne može biti dobar ukoliko penis nije dovoljno velik.

Da li mali penis narušava samopouzdanje?

Ukoliko ste, ipak, zaključili da je Vaš penis mali, po nekim kriterijumima, koje ste sebi postavili, možete sebi ozbiljno narušiti samopuzdanje, pa čak stvoriti i komplekse niže vrednosti, zbog kojih mogu ispaštati i ljudi u Vašem okruženju. Ljudi, sa kompleksima, skloni su stalnom traženju nečega što će „podići“ njihovu cenu, u šta je neretko uključeno konstantno menjanje partnera, ili prevara postojećeg, što može ugroziti i vezu/ brak, ali i Vaše zdravlje. Konstantno menjanje partnera može dovesti do polnih bolesti, što je gore nego imati kompleks. Zato je najbolje rešenje da sebe prihvatimo onakvim kakve nas je Bog stvorio i kako nas je priroda obdarila.

Šta utiče na debljinu i veličinu polnog organa?

Na veličinu i debljinu penisa mogu uticati razni faktori, od kojih je genetika jedan od ključnih faktora. Sam izgled i oblik penisa povezuje se sa genetskim predispozicijama. Naravno, nije uvek zaslužna genetika, nekada je jednostavno i oblik u zavisnosti od prirode.

 

Prosečna veličina penisa u zemlji i svetu

Prema brojnim anketama i istraživanjima došlo je do sledećih zaključaka:

  • Prosečna dužina penisa je između 12.9 cm i 15 cm, ali prema nekim anketama uzimaju se i razmere od 10.7 cm i 19.1 cm. Ovo se odnosi na penise koji su erekciji, jer se penisu koji nije u erekciji ne može dobro odmeriti veličina. Na primer- dva ista penisa, kada nisu u erekciji, neće biti isti kada se erekcija dogodi, dakle ne treba suditi na prvi pogled.
  • Medicina je dala jedan naziv, mikropenis, u tu kategoriju svrstani su penisi manji od 8 cm u punoj erekciji.
  • Za oplodnju jajnih ćelija i začeće, dovoljno je 8 cm da prodre u vaginu i tako oplodi ženu.
  • Prema ženskoj statistici, utvrđeno je da je većina ispitanica rekla da je za zadovoljstvo dovoljno 16 cm.

Šta se može uraditi ukoliko je penis mali?

Postoje izvesni preparati, poput nekih vrsta Kamagre ili krema koje mogu povećati penis za nekoliko centimetara.

Osim preparata postoje i hiruške intervencije, koje mogu povećati penis.

 Šta je zabluda?

Penis se za godinama ne smanjuje, ni u teoriji ni u praksi to nije moguće. Onoliki koliki bude u 20-tim godinama, toliki ostaje i do kraja života. Ne dajte da vas lažu.

Објављено Категорије Blog