Preparati za potenciju

Od najdavnijih vremena, muškarac istražuje afrodizijake i preparate uz pomoću kojih će se svojoj partnerki predstaviti, kao što bolji ljubavnik i pomoću kojih će partnerku učiniti zadovoljnijom. Kako je čovečanstvo u poslednje vreme dostiglo vrhunac civilizacijskog razvoja, tako se u isto vreme desila i liberalna seksualna revolucija, a sa druge strane u Zapadnom svetu i Evropi pandemija neplodnosti i impotencije, usled življenja savremenog načina života. Svi ovi faktori doveli su do procvata industrije preparata za potenciju čiji proizvodi u poslednje vreme, putem reklama na televizijskim sportskim kanalima, sve više upadaju u oči gledaoca, između poluvremena prenosa fudbalske utakmice. Začuđujuće, ali reklame za potenciju vam na kraju neće reći da se posavetujete sa lekarom i farmaceutom, već da slobodno bez ikakvog ustezanja kupite njihov preparat. Mi vam to nećemo preporučiti jer ovaj tekst nije ni na koji način naučno utemeljen niti napisan od strane stručnog lica. Pretpostavljamo da su toliko ponavljanje reklama i svi prethodno navedeni faktori uticali na porast prodaje preparata, te ćemo proveriti iskustva korisnika, a ujedno navesti i vrste supstanci koje danas muškarci najviše koriste. Interesovalo nas je koje preparate koriste mladi, a koje stari, te smo za mišljenje pitali različite strukture stanovništva, kao i predstavnike različitih starosnih dobi.

Preparat – Kamagra


Za ovaj preparat je čuo svako ko se vozi beogradskim javnim prevozom, s obzirom da su sva stajališta, nadstrešnice i bandere oblepljene plakatima za prodaju istog. O tome, kako de saluje znali smo od Peđe, za kog se priča da to troši u velikim količinama, ali on to odlučno demantuje:,, Ma ne, bre. Baki, to ti je dobra stvar kad si tek upoznao neku devojku, pa ideš sa njom prvi put u krevet. Ako si se malo prepao ili si se prepalio, a hoćeš dobro da se pokažeš, bolje ponesi sa sobom za ne daj Bože.“Peđa nas upozorava, a takođe i naše čitaoce, da je bitno da se ne koristi iznova i iznova u svakom novom seksualnom odnosu, jer postoji mogućnost da korisnik postane zavisnik od jake erekcije i da mu seks bez kamagre jednostavno postane previše mlak. Od nuspojava, napominje zujanje u ušima i osećaj visoke temperature.


Preparat – Vijagra


Jedan od starijih preparata na tržištu. Nekada je bio rasprostranjeniji, dok primat na tržištu nije uzela kamagra. Po hemijskom sastavu se malo razlikuju, a efekat je uglavnom isti. Kao i kamagra, uzima se pola sata do sat vremena pre seksa, a poželjno je izbegavati alkohol i hranu zbog lakšeg apsorbovanja. Teča Jefto sa vijagrom ima izvanredna iskustva, ocenjuje proizvod čistom desetkom i opisuje proizvod
zanimljivom rečenicom:„ Moreš okačiti punu kofu maltera na njega“.

Preprat – Med za potenciju


Prema tvrdnji jednog od uvoznika, med je stoprocentno prirodan i napravljen je od biljaka. Teča Jefto se slaže sa tim i tvrdi da je najmanje štetan za srce od svih preparata. Jedinu zamerku nalazi u visokoj ceni koju su nametnuli uvoznici i žali što mu je propala kombinacija sa kamiondžijom, izvesnim Ozbajrakom, koji mu je nekada donosio med iz Turske i po pakovanju tražio 300 dinara i kafu na „OMV“ pumpi.


Preparat – „Afrička šljiva“ i „Potencijal“

Najčešće korišćeni preparati među starijim muškarcima i onima koji nisu upućeni u nabavke preparata preko interneta. Jednostavno, ove preparate mogu naći u svakoj apoteci.


Preparat – Cijalis


Jedna od prednosti ovog preparata je što radi isključivo na telesni nadražaj, tj kada je partnerka u neposrednoj blizini. Po Peđinom mišljenju, mlađima i zdravima nije potrebno više od ¼ tablete. S druge strane, teča Jefto tvrdi da:„Nema posla bez cijele“. Rekao bih da se može verovati obojici, zbog faktora godina.
Veliki broj mladih nikada nije probalo, a oni koji koriste, uzimaju preparate veoma retko. Među starijom populacijom se koristi daleko više, a kada kažemo starijom, mislimo na one koji su dovoljno sredovečni da preparat uopšte ima mogućnost da i pomogne. Kao glavni razlog nekorišćenja, muškarci navode strah od srčanih problema, kao i ponosnu tvrdnju da im to uopšte ne treba.
Uz prethodno, teča Jefto tvrdi kako je sve do psihe, a tvrdnju potkrepljuje pričom o jednom svom prijatelju koji je imao problema u seksu sa svojom suprugom, te ga je zamolio da mu nabavi tablete za potenciju:,, Sve se nas dvojica lijepo dogovorili, al’ ja mu dadoh tabletu aspirina umjesto toga. Pitam ga sledeći put kako je bilo, a on veli: „Odlično! Donesi mi opet!“